Ограничено е движението през проходите “Рожен” и “Превала”

Министър Ангелкова: Ще имаме удължаване на зимния сезон, който върви много успешно

ЕС изрази солидарност с Великобритания по случая със Сергей Скрипал

Ограничават движението на камиони заради зимната обстановка Над 100 почистващи машини и 10 аварийни екипа са на терен в София

Защо е страшно да си дясната ръка на шефа?

АПИ: Към момента няма затворени пътища за леки и лекотоварни автомобили

Опасно време в цялата страна днес

Китай планира да наложи мита върху вноса на американски продукти на стойност до 3 милиарда долара

ЕС планира по-строги мерки за защита на потребителите на фейсбук и джимейл

100 хил. шофьори може да останат без работа

Тръмп замени съветника си по националната сигурност

Напред и наникъде И Барние обърна внимание, че с излизането от ЕС Великобритания напуска 750 международни споразумения

ЕС отзова посланика си в Русия Маркус Едерер

на 23 март 2018 да почерпят

Турски учебен изтребител се е разбил в централната провинция Невшехир

Открита е мъртва риба при моста на село Катуница

Открита е мъртва риба при моста на село Катуница. Това съобщaват от РИОСВ – Пловдив за “Фокус”. Констатиран е мътен синьо-зелен цвят на водите на реката там. За да се установи евентуалната причина, е извършена проверка по течението на реката. Взети са проби за анализ от точките на заустване на промишления поток отпадъчни води в канала на „КЦМ“ АД и „Агрия“ АД. Измерени на място са електропроводимост и рН, което е завишено и е 10.89.

Причината за завишената стойност е повреда, поради което са дозирани по-големи количества варно мляко с цел утаяване на металите, които се обработват в КЦМ. Аварията е отразена в експлоатационен дневник на съоръжението. Констатирана е висока стойност на електропроводимостта на заустваните промишлени отпадъчни води и от фирма „Агрия“ в канала на КЦМ, като са взети проби за анализ от тръба, заустваща отпадъчните води в канала на КЦМ АД и от шахта на изход на локалната пречиствателна станция за производствени отпадъчни води на дружеството. Измерените стойности на електропроводимостта на двете точки са над максималната стойност на калибриране на апарата.

Очакват се резултатите от лабораторните изследвания на взетите при проверките проби за съдържанието на пестициди, метали и други замърсители да покажат каква е причината за замърсяванията на реката. При установяване на нарушения на двете дружества ще бъдат наложени санкции, според условията в комплексните им разрешителни.

Сигналът е бил подаден на „зеления“ телефон на РИОСВ – Пловдив. Инспекторите веднага са извършили обход по течението на река Чепеларска.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.