Откритите в дома на Гайтанджиев документи не били търсените от АПИ

При претърсванията в дома на Стефан Гайтанджиев разследващите са се натъкнали на документи на друго дружество, участвало в търга за обществената поръчка на АПИ. Документите, които от пътната агенция търсят, все още не са намерени, съобщи БНТ.

В деня, когато папката е изчезнала, камерите за наблюдение в добре охраняваното помещение в сградата на АПИ, не са работили.

"Липсващите класьори са съдържали техническата част от предложението на дружество участник в обществената поръчка. Това е дружество консорциум "Струма Лот 3.1". Тези документи, които впоследствие са намерени са били депозирани от друго дружество. Това е Обединение" БГ.Струма Железница 2020", каза Невена Зартова, говорител на Софийска районна прокуратура, пред телевизията.

Все още не са намерени подадените в сигнала на АПИ като изчезнали документи. Тепърва се прави проверка на целия обем документация, която се е съхранявала.

Срещу Гайтанджиев е повдигнато обвинение за укриване на документи. Ако вината му бъде доказана, той може да получи до три години затвор. Гайтанджиев не е задържан и е с най-леката мярка за неотклонение "подписка". От Районната прокуратура посочват, че кръгът на обвиняемите може да се увеличи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България