Откриха барутен нагар по ръцете на 6-годишния Юри от Виноградец

Снимка: Архив

Наблюдаващият прокурор иска от Окръжен съд – Пазарджик проверка на телефонните разговори, проведени от председателя на ОбС-Септември във фаталната нощ

По ръцете на 6-годишния Юри Кирилов Влайков от пазарджишкото село Виноградец са открити частици от барутен нагар, което означава, че детето е държало пистолета „Глок”, с който смъртоносно бе прострелян 47-годишният собственик на местния ресторант „Градина” Наско Тонкев. Това е показала експертизата от взетите натривки от ръцете и дрехите на малчугана, за който празнуващите шестия му ден негови роднини твърдят, че неволно е произвело фаталния изстрел.

Към днешна дата това е и основната и официална версия, по която работят криминалистите, разследващи мистериозното убийство, потресло село Виноградец и цяла България. Не е изоставена и отпаднала напълно обаче и другата версия - за прикриване на престъпление, но до момента няма достатъчно данни тя да бъде потвърдена. Именно това е и причината задържаният за 24 часа собственик на оръжието и председател на Общински съвет-Септември Лазар Влайков да бъде освободен в неделя сутринта от полицейския арест без повдигнато обвинение. Все още се чакат резултатите от балистичната експертиза, която трябва да се определи траекторията на фаталния куршум, по която ще стане ясно откъде е дошла стрелбата по убития ресторантьор.

От ПП ГЕРБ изключиха за втори път от партийните редици Лазар Влайков, а от Изпълнителната комисия обявиха, че снемат политическото си доверие в него и го призоваха да си подаде незабавно оставката като председател на местния парламент в Септември и напусне Общинския съвет.

Наблюдаващият образуваното досъдебно производство за смъртта на Наско Тонкев прокурор е внесъл в Окръжния съд искане за предоставяне на разпечатка на телефонните разговори на председателя на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков във фаталната нощ на 31 август срещу 1 септември. Това ще докаже дали наистина е имало нерегламентирани разговори между Влайков и прокурора от Районна прокуратурата – Пазарджик Иван Кацаров, за които твърдят от семейството на нелепо убития Наско Тонкев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право