Откриха близо 1 тон марихуана в зеленчукова градина край Кърджали

Рекордно количество наркотици са открити и иззети при специализирана операция на ОДМВР- Кърджали за противодействие на разпространението на наркотици в областта, съобщиха от МВР.

Дрогата е открита в крумовградското село Качулка, установен е и мъжът, който е отглеждал и държал наркотиците, съобщи директорът на ОД на МВР старши комисар Венцислав Момчилов на пресконференция с участието на окръжния прокурор Желязко Стефанов и наблюдаващия прокурор Петя Чотрова.

От зеленчукова градина на 66-годишен в селото са изкоренени растения марихуана с общо тегло 950 кг, а от дома му са иззети около 12 кг сухи съцветия от същия наркотик. Дрогата е на съхранение в РУ- Крумовград, където е образувано досъдебно производство.

Старши комисар Момчилов подчерта, че това е най-голямото количество открити наркотици в историята на областната дирекция. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354в, ал.1 и чл.354а, ал.3 от Наказателния кодекс, по което като обвиняем е привлечен 66- годишен от село Качулка, съобщи наблюдаващият прокурор Петя Чотрова.

Поради медицински показания обвиняемият е бил настанен в здравно заведение и не е задържан. Впоследствие съдът му е определил мярка „парична гаранция“ в размер на 6000 лв., а с постановление на Районната прокуратура в Крумовград на лицето е наложена забрана да напуска пределите на страната.

Окръжният прокурор Желязко Стефанов съобщи, че е увеличен броят на досъдебните производства под наблюдението на окръжната прокуратура за разпространение на наркотични вещества през последната година и това се дължи на активната работа на ОДМВР- Кърджали по разкриване на този вид престъпления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България