Откриха бомбен арсенал край язовир в Балкана

Служители на МВР откриха голямо количество взривни вещества в близост до планински язовир недалеч от Чипровци, съобщиха от полицията в Монтана.

В четвъртък при проверка на района на язовир "Мартиново" в землището на село Мартиново в Северозападния Балкан служителите от участък на МВР в Чипровци се натъкнали на куп материали за експлозиви.

При извършения оглед на мястото от дежурна оперативна група на Районното управление на МВР в Монтана с участието на служители на Специализирания отряд за борба с тероризма са намерени и иззети 50 метални гилзи с проводници, кутия с надпис "Детонаторни капсули № 8с 100 бр.", съдържаща 16 метални гилзи, 4 отрязъка от черен на цвят шнур, завършващи с метална гилза и 9 отрязъка от черен на цвят шнур, завършващи с метални гилзи.

Откритите материали могат да се използват за изработването на самоделни бомби, но са престояли дълго време във водата и най-вероятно са негодни. Предполага се, че взривните вещества са откраднати и укрити в годините назад, когато в района на Чипровци работеха много рудници, коментираха експерти.

Преди време миньорските взривове се използваха за бракониерски улов на риба, но в последните години нелегалните рибари предпочитат да работят с електрически ток, заявиха криминалисти. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право