Откриха и иззеха 630 метра бракониерски мрежи на язовир „Доспат”

630 метра бракониерски мрежи откриха и иззеха на язовир „Доспат” инспекторите от отдел „Рибарство и контрол – Южна България” в Пазарджик на ИАРА (Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури). След подаден сигнал на тел. 112 те извършили проверка, при която намерили и извадили риболовна мрежа с дължина около 350 метра, като уловените в нея екземпляри от видовете костур и червеноперка са върнати обратно във водата. По време на проверката е открита още още една мрежа с дължина около 80 метра, като уловените в нея костури и червеноперки са върнати обратно в язовира.

6pl4001-brakonieri_noshni_proverki_dospat-2В нощта на 30 срещу 31 юли инспектори на ИАРА-Пазарджик са извършили и проверка по вода на язовир „Доспат”, като при огледа са открити 2 мрежи с дължина от 120 метра и 80 метра с риби от видовете червеноперка, сребриста каракуда и костур, както и уреди, забранени за използване от Закона за рибарството и аквакултурите. Става дума за два броя винтери (кошове за риболов) и 6 броя мрежести уреди за маломерна риба (т.нар. „телевизори”). Всички уреди и мрежи, открити при проверките, са иззети и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни извършители. Освен това са съставени и три акта за установяване на административни нарушения  по Закона за рибарството и аквакултурите (ЗРА) на мъже, които са били засечени да извършват любителски риболов през нощта на язовир „Доспат”.  Според чл.24, ал.5 любителският риболов се разрешава само през светлата част на денонощието през всиччки дни от седмицата извън периода на забраната по чл.32, ал.1 от ЗРА.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете