Откриха киноцентър и благотворителна фондация на името на Робин Уилямс

В Ню Йорк бе почетена паметта на легендарния комик Робин Уилямс. На събитието бяха открити киноцентър и благотворителна фондация на негово име.

Сградата на центъра "Робин Уилямс" бе построена по инициатива на американската Гилдия на киноактьорите. В нея ще се помещава камерен киносалон със 154 места и ще се предлага безплатно обучение на начинаещи актьори. Броят на упражняващите актьорската професия в американския мегаполис надхвърля 40 хиляди. Комикът Били Кристал бе сред гостите на откриването, информира БНТ.

"Робин беше изключително талантлив човек, но имаше и много нежен дух, който споделяше, беше мил с всички и мисля, че хората се нуждаят именно от това, когато времената станат тежки. Усещаш това, когато влезеш в тази сграда - Робин обичаше да прегръща всички и човек може да усети това, когато влезе в тази сграда", сподели американският актьор Били Бристал.

Носителката на "Оскар" Упи Голдбърг заяви, че самият Уилямс е щял да посрещне новината за подобно събитие с откровена насмешка.

 "Мисля, че това щеше да е най-смешното нещо, което е чувал, и че щеше да се шегува всячески с него. За мен лично няма как да кръстим достатъчно неща на него. По-скоро бих върнала самия него", каза Упи Голдбърг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица