Откриха класна стая в детска градина

Интерактивна класна стая с 16 индивидуални места за работа, преносими компютри, интерактивна тъч маса и роботчета беше открита във вторник детска градина „Космонавт“ в Шумен. Тя е изградена по проект на ОП Еразъм + „Бъдещото училище започва от днес“.

В класната стая ще могат да работят малките възпитаници на школата по „Информационни технологии“ в детската градина, която се предлага като допълнително обучение на малчуганите.

Учители партньори ще имат възможност до 18 май да гостуват в ДГ „Космонавт“ и да наблюдават открити ситуации в групите на детската градина, работа с различни софтуерни и електронни ресурси и игри.

„В тази стая децата ще придобиват дигитални умения, които да използват целенасочено“, каза учителят по информационни технологии Ангел Ангелов от СУ „Сава Доброплодни“, с чието съдействие е изградена интерактивната стая.

Класната стая се дели на две. Едната зона е за изобразително изкуство, другата е свързана с информационните технологии. Там всяко дете ще има свое работно място, на което ще може да създава текстови, графични и аудио файлове. Целта на интеактивната класна стая в забавачката е използването на информационно-комуникационни технологии да бъде включено във всички нива на системата за обучение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България