Откриха контрабандни части за боеприпаси в багажа на пътник на Летище Варна (СНИМКИ)

Снимка: Агенция Митници

Митнически служители откриха голямо количество от общо 2699 броя контрабандни части за боеприпаси - гилзи, проектили и преса за патрони, на митнически пункт Летище Варна в чекиран багаж на пътник, който е ирански гражданин.

Задържаните стоки не са под специален контрол съгласно Закона за оръжията, боеприпасите и взривните вещества, но поради търговското си количество недекларираните общо 2699 части за боеприпаси за иззети. Предприети са действия по образуване на административно-наказателно производство по реда на Закона за митниците, съобщават от Агенция "Митници".

Чужденецът е пътувал като турист с чартърен полет за Иран на 15 септември. На Летище Варна той е преминал през „зелен коридор“ без да декларирана нищо. След съвместни действия със служба „Сигурност“ на летището и служители на „Гранична полиция“, митническите инспектори извършват щателна проверка на чекирания багаж на пътника.

В хода на митническата проверка са открити в багажа преса за снарядяване на патрони, 98 гилзи за нарезно оръжие и 2600 броя проектили в различни калибри.

Те са били укрити на различни места - в кухините на плажни чадъри, в ютия, в метални пръчки и в консервни кутии в чекирания багаж на пътника.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право