Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Комшия облече нощницата на съседа и легна в леглото му

Освободиха майката на близнаците, баба им поискала да ги гледа

Деветнайсет деца пострадаха при катастрофа с училищен автобус в Германия

Бойко Борисов: Предоставихме на Саудитска Арабия предложения за инвестиционни проекти (СНИМКИ) Премиерът се срещна с министъра на външните работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр

Заработи първият паркинг автомат във Велико Търново Стоманените устройства черпят енергия от светлината и са на пет езика

Осъдиха църковен настоятел, присвоил близо 1000 лв. Парите били от рента на църковни земи

Най-малко 24 жертви при нови въздушни удари в Източна Гута

Откриха Кризисен център за борба с бедствия и аварии в Свищовско

Снимка: Веселина Ангелова

Откриха първия Кризисен център за борба с пожари, бедствия, аварии и катастрофи, който ще е базиран в свищовското село Овча могила. Звеното заработи официално от 11 октомври.

“Целта на кризисния център е да може да се реагира бързо и адекватно за овладяване на спешни ситуации в по-отдалечените места на общината. След официалното му откриване, ще бъде проведено занятие за координация и взаимодействие на Единната спасителна система /ЕСС/ на България при земетресения”, поясни кметът на Свищов Генчо Генчев.

Участие ще вземат служители и техника от РДПБЗН, ОД на МВР, Спешна помощ, БЧК, Доброволно формирование към община Свищов и на новоизградената база в Овча Могила.
Кризисният център разполага с пожарен автомобил и линейка. Към него денонощно ще има квалифицирани служители и медицински персонал.

Снимка: Веселина Ангелова
Снимка: Веселина Ангелова

“Неотдавна председателят на парламентарната група на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов обеща да осигури линейка за нуждите на Общината и е факт, че спази обещанието си. Дарение е и пожарната, която ще се ползва от доброволческия отряд. На годишно-отчетното събрание на РДПБЗН  през януари, гл. инспектор Станко Лазов  прочете заповед на МВР, с която се предоставя правото за безвъзмездно ползване на пожарен автомобил “Шкода”, разказа Генчев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете