Откриха Кризисен център за борба с бедствия и аварии в Свищовско

Откриха първия Кризисен център за борба с пожари, бедствия, аварии и катастрофи, който ще е базиран в свищовското село Овча могила. Звеното заработи официално от 11 октомври.

"Целта на кризисния център е да може да се реагира бързо и адекватно за овладяване на спешни ситуации в по-отдалечените места на общината. След официалното му откриване, ще бъде проведено занятие за координация и взаимодействие на Единната спасителна система /ЕСС/ на България при земетресения", поясни кметът на Свищов Генчо Генчев.

Участие ще вземат служители и техника от РДПБЗН, ОД на МВР, Спешна помощ, БЧК, Доброволно формирование към община Свищов и на новоизградената база в Овча Могила.

Кризисният център разполага с пожарен автомобил и линейка. Към него денонощно ще има квалифицирани служители и медицински персонал.

"Неотдавна председателят на парламентарната група на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов обеща да осигури линейка за нуждите на Общината и е факт, че спази обещанието си. Дарение е и пожарната, която ще се ползва от доброволческия отряд. На годишно-отчетното събрание на РДПБЗН  през януари, гл. инспектор Станко Лазов  прочете заповед на МВР, с която се предоставя правото за безвъзмездно ползване на пожарен автомобил "Шкода", разказа Генчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони