Откриха над 40 000 кутии цигари в кашони с хранителни продукти (СНИМКИ)

Снимки: Агенция Митници

42 440 кутии (848 800 къса) цигари задържаха митническите служители в района на ГКПП Дунав мост - Видин при две отделни проверки на товарни автомобили, излизащи от страната.

На 16.09.2023 г., пристига товарен автомобил с българска регистрация. Водачът – български гражданин, представил редовни документи за превозваната стока- пакетирани хранителни продукти от България за Белгия.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В товарното помещение инспекторите установяват, че в част от декларираната стока - седем палета с кашони с разтворимо кафе, са скрити стекове с тютюневи изделия. Установени са 31 200 кутии (624 000 къса) цигари от 8 различни марки с български акцизен бандерол, съобщават от Агенция "Митници".

Ден по-рано, на 15.09.2023 г., митническите инспектори отклоняват за проверка влекач с полуремарке с българска регистрация, напускащ страната през ГКПП Дунав мост при Видин. Според транспортните документи в товарното помещение се превозва групажна стока, част от която пакетирани хранителни продукти от България за Нидерландия. При извършените контролни действия митническите служители установяват, че в 20 кашона, между пакети с кускус, са скрити 11 240 кутии (224 800 къса) цигари с български акцизен бандерол.

Водачите на превозните средства и при двата случая са отрекли да знаят  за акцизните стоки и заявили, че не са им предоставени документи за тях.

Работата по случаите продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право