Откриха нарколаборатория в жилище в Стара Загора

Лаборатория за производство на синтетични наркотици е разкрита при спецопереция на полицията в Стара Загора. Иззети са множество различни по вид наркотични вещества, прекурсори и химически вещества, съобщиха от МВР.

Операцията е реализирана на 9 ноември по разследване на сигнал за обособена инсталация за производство на наркотични вещества в жилище в града. На адреса са намерени: метамфетамин във вид на кристали с общо тегло около 50 грама; близо 100 грама метамфетамин; около 72 грама таблетки с надпис „Cirus“; приблизително 79 грама марихуана; около 900 грама червен фосфор на прах; фосфорна киселина и ацетон и др.

От помещението са иззети колби, фунии, маркучи с различна дължина, цедки, чашки и 3 стъкленици с остатък от кафяво смолисто вещество, което при тестване с полеви наркотест реагирало на метамфетамин. Установено е, че жилището е собственост на 28-годишна жена от Стара Загора и 33-годишен мъж от Бургас - криминално проявен, осъждан и обявен за общодържавно издирване като подсъдим по наказателно дело.

Старозагорката е задържана за срок до 24 часа, а бургазлията - за 72 часа. Работата по доказване на цялостната престъпната дейност на двамата продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право