Министър Каракачанов: Страните от Балканския регион трябва да обединят усилия за укрепването на сигурността и стабилността

Радев дарява Путин с кортик За Медведев носи картина, изобразяваща мемориалния храм в град Шипка

Патриархът благослови хор „Гусла“ и маестро Бобевски Ученици от цял свят дойдоха за юбилея на диригента

Комисия ще набележи мерки за подобряване на екопътеката до Стобските пирамиди

Наказания за милиони стреснаха кметове Ръководството на НСОРБ търси помощ от Томислав Дончев и Владислав Горанов

Българин арестуван с 15 тона хашиш Нашенецът и трима холандци пренасяли дрогата с рибарски кораб

Иранският външен министър: ЕС не прави достатъчно, за да запази ползите за страната ни от международното ядрено споразумение

Розовите дестилерии купуват максимум цвят

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Делото на Кирил и Методий успя благодарение на българската държава

Златната палма за Хирокадзу Корееда Изобилстваха въздълги и откровено скучни филми

Ердоган обеща Турция да инвестира няколко милиарда евро в магистрала, свързваща Белград и Сараево

Мобилна лаборатория изследва за СПИН в София

Иран и Гърция подписаха меморандум за транспортно сътрудничество

Бойко Борисов ще обжалва решението на съда по делото на Елена Йончева

Размерът на еднократната помощ за първокласници остава 250 лв. и за новата учебна година

Откриха Националния фестивал на детската книга

Кметът Стефан Радев, председател на Организационния комитет, откри XIX-ият Национален фестивал на детската книга, който се провежда от 9 до 11 май в Сливен. Тридневният празник преминава под патронажа на Мария Габриел – зам.- председател нa групата на ЕНП в Европейския парламент – съобщиха от общината.

„За 19-та поредна година нашият град – градът, който достойно пази своето място в националната ни история и духовност, отваря гостоприемно врати, за да дари вас, нашите гости, с вдъхновението, което носи хубавата детска книга”, посочи Стефан Радев. Той изрази своята увереност, че проявите, включени във фестивалната програма, ще бъдат интересни и полезни за всички участници и гости, а срещата с творчеството, изкуството, младостта и таланта ще зареди с оптимизъм и с надежда, че хубавата детска книга ще продължи да бъде част от духовния живот на децата.

В церемонията по официалното откриване участваха изявени на национални сцени млади певци, музиканти и танцьори от Айтос, Бургас и Сливен. Водещи бяха младите актьори Мария Димитрова и Стоян Величков.

XIX-ият Национален фестивал на детската книга се провежда по инициатива на Регионалната библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен, в партньорство с Министерството на културата, общината, областната администрация, асоциация „Българска книга“, държавната агенция за българите в чужбина, най-големите детски издателства. Той е единственият форум в България, посветен изцяло на детската книга, на проблемите свързани с нейното издаване, разпространение, четене.

В програмата на тазгодишното издание на фестивала са включени срещи с детски автори и премиери на най-новите им книги, представяне на издателски проекти на издателство „Дамян Яков“, национален пленер за детска рисунка на тема „С цветно хвърчило летях и свят чуден видях”, връчване на националната награда “Константин Константинов” – за принос в детското книгоиздаване, отчитане на резултатите от националния литературен конкурс „В търсене на талисман за щастие”, национален пленер за детска рисунка „С цветно хвърчило летях и свят чуден видях“ и VI-ти национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои, художествени изложби, базар на книги, театрални представления, концерти, карнавално шествие и други.

Фестивалът е част от програмата на Майските дни на културата „Сливенски огньове”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.