Откриха неизвестна картина на Иваничка Панева

Дни преди откриването на изложбата с платна и графики от Златния фонд на Колекцията на ОББ в Търново, в клон на банката бе открита още една картина на родената в старата столица художничка – Иваничка Панева.

На 11 май официално бе открита осмата експозиция „НЕ/ПОЗНАТИ“, включваща 47 платна и графики от Златния фонд на Колекцията . За първи път обаче в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“, Велико Търново, бе представена нова – 48-ма картина от специалната селекция на банката.

Третата, неизлагана досега картина се казва „Панорама I“. Тя се оказва „скрита“ десетилетия наред в директорския кабинет на един от клонове на банката в София.

Картината е била специален подарък по случай отварянето на офиса на още в началото на 90-те години. Новооткритата както и останалите две творби на Иваничка Панева, ще гостуват в „родния си град“ до 27 май. Входът на Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ е свободен за всички, които искат да се насладят както на тях, така и на останалите НЕ/ПОЗНАТИ платна и графики от Златния фонд на банката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства