Над 10 служители на ДАИ-Благоевград арестувани заради рекет на транспортни фирми

800 певци, танцьори и музиканти събира фолклорния конкурс „Напеви от Северозапада” Изявата в Монтана празнува десета юбилейна годишнина

Откриха труп на българка в Италия, била убита с изстрел в лицето

Борисов в Словения: Европейската перспектива е ключова за развитието на Западните Балкани

Фестивалът „Здравей здраве“ гостува в Благоевград

Младежки ГЕРБ: Бъдещето на младите хора е приоритет за българското правителство Европейската младежка конференция в София даде платформа за диалог между младите хора от 40 държави в ЕС, твърди организацията

Цената на петрола на ОПЕК се повиши до 70,51 долара за барел

Съдът пусна от ареста шофьорката от магистрала “Тракия”

Комисията по досиетата награди Цветан Цветанов за приноса му за публичното разкриване на архивите на ДС

Шефът на “Антикорупция” за случая “Иванчева”: Правим пълен финансов анализ на всичките обвиняеми

Григор Димитров: Да спечеля Голям Шлем? Защо не?

Цвета Караянчева и Волфганг Шойбле обсъдиха отличните двустранни отношения

В САЩ извършиха първото пълно присаждане на пенис

Pavell & Venci Venc’: Дано не се влюбим в една и съща жена

Риболовец стана първенец с 5-килограмов шаран на състезание в Елена

Откриха нов затвор в Дебелт

Затворническо общежитие, изградено по европейски стандарт, бе открито в село Дебелт, край Бургас. Затворът има спортни игрища, добре оборудвани стаи, модерни санитарни помещения за всяка килия. До месец ще приеме първите си обитатели.

На откриването присъстваха служебният министър на правосъдието Мария Павлова, началникът на ГДИН главен комисар Гергана Георгиева, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, шефът на Апелативна прокуратура Деница Вълкова и др.

В изграждането на новия затвор са инвестирани над 5 милиона лева, в това число и за изграждане на системите за сигурност. Средствата са осигурени от Норвежкия финансов механизъм, по проект “Подобряване на стандартите в затворите и арести, чрез ремонтиране на инфраструктурата, за да се осигури зачитане на човешките права”.

Затворниците ще бъдат по 4 човека в килия. В новата сграда ще бъдат преместени поетапно лишени от свобода от затвора в Бургас. Доживотниците обаче ще си останат в тюрмата в морския град.

Бургаският затвор е сочен като място с много лоши битови условия и преселеността в голяма степен и усилията в момента са насочени там, каза министър Павлова. След преместването на затворници в Дебелт, в Бургаския затвор ще започне цялостен ремонт.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.