Откриха нов корпус на детска градина в столичния кв. "Дружба"

Снимка: Столична община/Аделина Ангелова

"Построяването на новия корпус на детската градина и обновяването на стария е резултат от съвместна успешна дейност между Столична община, район „Искър“ и екипа на детското заведение. Продължава работата по изпълнение на Програмата за строителство на детски градини и ясли в София, по която в момента се изпълняват 30 сгради", каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Предвижда се до края на годината да бъдат завършени 11 от детските градини, които се изпълняват" – посочи също кметът Фандъкова.

Йорданка Фандъкова подари детски книги на възпитаниците на „Детски рай“ и им пожела да са здрави, да играят и да са любознателни, съобщават от Столична община.

Строителните дейности в детската градина „Детски рай“ в столичния квартал “Дружба 2“ започнаха през март 2021 г. Изградена е нова двуетажна сграда, която разширява детската градина с четири нови групи. Направена е и топла връзка към съществуващата сграда.

Цялостно е санирана старата сграда. Изградени са четири нови детски площадки, а всички съществуващи са обновени. Извършена е подмяна на настилките в целия двор, като е осигурена и достъпна среда. След разширението детската градина е с 14 групи.

На събитието присъстваха общинските съветници Лорита Радева, Малина Едрева, кметът на района Ивайло Цеков и зам.-кметът по строителство Ангел Джоргов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование