Откриха паметна плоча на създателя на Първия български хор Янко Мустаков

Откриха паметна плоча на създателя на Първия български хор Янко Мустаков в Трявна. Благородната инициатива е по идея на хористите при ПБХ "Янко Мустаков" и техния диригент Елизабет Людмилова в Свищов.

Освен лошия вид на досегашната плоча, идеята за обновяването ѝ възниква и по повод 150 години от рождението на музиканта, което ще се чества през идната година.

"С помощта на община Свищов беше изработена новата плоча, от местен майстор. Съдействие по монтажните дейности оказа ръководството на община Трявна.Новата паметна плоча беше открита тържествено от кметовете на двете общини Генчо Генчев и Дончо Захариев, в присъствието на творци, музиканти, граждани и гости на Трявна. За празничния дух допринесоха изпълненията на ПБХ "Янко Мустаков" и Мъжкия хор на моряците-ветерани "Христо Манолов" от Варна", информираха от общинското ръководство на крайдунавския град.

Изнесен е бил и концерт в НЧ "Пенчо Славейков 1871" в балканското градче с участието на хоровете от Свищов и Варна, както и инструменталисти от Школата по изкуствата "Янко Мустаков" - Трявна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България