Откриха пленера по живопис в Шумен

Започна XIII Национален пленер по живопис „Шуменско плато“, който за поредна година събира майстори на четката от различни генерации от страната. Тази година в него се включват художници от Кюстендил – Бисер Лапев и Десислава Лапева,  от Сливен – Борислава Захариева, от Ямбол – Петър Тепсизов и Павлина Сърбова. По регламент останалите петима творци са от Шумен – Емилия Балева, Ивелина Иванова, Галина Петкова, Емилия Дочева и Тони Райчев. 

При откриването на пленера председателят на Дружеството на шуменските художници Александър Величков посочи, че всеки от участниците впечатлява със своята творческа биография, със завоюваните отличия на национални и международни форуми. Зам.-кметът Найден Косев пожела на всички приятни емоции след красивото Шуменско плато: „Благодарим ви, че сте тук. Надявам се, че ще се чувствате добре. Убеден съм, че ще имаме възможност да обогатим нашия художествен фонд с ценни картини, които ще се родят от вашето творческо въображение и приятелско общуване по време на пленера. На добър час“.

Пленерът ще продължи до 9 септември и ще завърши с обща изложба, която ще бъде подредена в арт пространството пред сградата на общината. Организатори на събитието са Община Шумен и Дружеството на шуменските художници.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства