Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Министър Танева: Няма нарушения при първите 14 проверени къщи за гости

Може ли да ми намалят заплатата без мое знание?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 18 юни 2019

Кметът на Благоевград даде курбан за здраве

Арестуваха кмета на Костенец (обзор) Радостин Радев предлагал подкуп на общинар, за да гласува “правилно”

Мария Габриел: Суперкомпютърът у нас ще помогне в борбата със заболявания като рак и Алцхаймер

Чаатай Улусой залюби колежка от „Вътрешен човек“ В сериала има сърдечна връзка с Мелек, извън снимачната площадка - с полицайката Сема

ЕС може да замрази преговорите за митническия съюз с Турция

Откриха площадка по пътна безопасност в Южния парк Събитието под надслов ”SOS – Спри! Спаси дете!” е инициирано от Клуб Активна сигурност, с подкрепата на „Лев инс”, БЧК и Пътна полиция

Времето се усмихна на децата на връх техния празник в София. Стотици дечица с техните родители се стичаха от сутринта в Южния парк за да отпразнуват техния личен празник. На специална сцена на Голямата поляна децата пяха, танцуваха и се радваха на специалните събития посветени на техния празник. От всякъде се чуват детски песни и забави. Децата празнуваха в приятния съботен ден. А зад Голямата поляна, отатък мостчето, сдружение „Клуб Активна Сигурност” към ЗК „Лев инс” откриха специална площадка за пътна безопасност. В рамките на събитието беше изградена сцена, където с помощта на аниматори малчуганите пяха, танцуваха и под формата на игри научиха своите първи уроци по пътна безопасност. БЧК бяха ангажирани да им покажат как се оказва първа помощ на пострадал в инцидент. По време на церемонията представители от БЧК връчиха помощи на деца пострадали при пътни инциденти.

Под надслов ”SOS – Спри! Спаси дете!” организаторите от клуба, БЧК и служители на пътна полиция показаха на децата правилата за движение, научиха ги на основните пътни знаци на специално разчертаната детска площадка пътна безопасност. Тя ще остане и ще се ползва от гостите на парка и за напред. Инициативата е част от социалната кампания на дружеството ”SOS – Спри! Спаси дете!”, целяща да насочи вниманието на обществеността и да обучи децата по иновативен и интерактивен начин на правилата за пътна безопасност.
В ранния следобед събитието приключи с масово пресичане на пешеходната пътека, намираща се на бул. „Петко Тодоров“ 3, на страничния вход на парка.
Нека бъдем по-отговорни като граждани и родители и да се борим за каузата: „SOS – Спри! Спаси дете!”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.