София дава на половин цена общински имоти за култура

Захариева: Не сме на път да признаем македонската нация и такива клаузи не присъстват в договора

Борисов запозна Орбан с позицията си за затваряне на външните граници на ЕС

41-годишен мъж e загинал при катастрофа на автомагистрала „Хемус” край Девня

Бурята с порои е минала през още шест села в Монтанско (СНИМКИ) Подкопан е мост, изровени са улици

Над 10 хил. домакинства останаха без ток във Финландия заради силни ветрове

Ахил донесе късмет на Бразилия

Цветан Цветанов обсъди с посланика на Израел в България възможностите за засилване на двустранните отношения

Кирил Ананиев: Европа има причини да се гордее с това, че е еталон за качество на живот и добра регулаторна рамка Министрите на здравеопзването от ЕС приеха и Заключения на Съвета за храненето при децата

Автобуси тръгват по трамвайните релси в София

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Има епидемия на езика на омразата

Полицията във Варна издирва Динко Валериев Тодинов Той е в неизвестност от 16 юни

Общински фонд подпомага медици в Добрич

Йенс Столтенберг очаква Македония да получи покана за членство в НАТО

Иран може да излезе от ядреното споразумение в близките седмици

Откриха първата университетска аптека в България

Университетската аптека бе открита с водосвет. Церемонията уважиха зам.-кметът на Варна Коста Базитов, директорът на полицията ст. комисар Даниел Пашов и шефовете на варненските болници

Нова библиотека и първата университетска аптека в България бяха открити във факултета по фармация на Медицинския университет във Варна. Церемонията даде старт на 3-дневните тържества в чест на 55-годишнината от основаването висшето училище.

“Аптеката ще ползва най-иновативните методи за търговия с лекарства на дребно, ще подпише договор със здравната каса, а в бъдеще ще работи и денонощно”, заяви ректорът на МУ-Варна проф. Красимир Иванов. Обектът ще бъде и база за обучение на студенти по фармация, като в него на място ще се приготвят различни препарати и капки за очи.

“Това е поредната ни инвестиция в образователната инфраструктура, която е в полза на варненци и гарантира високото качество на обучение. Заради него и за наша гордост университетът е предпочитан и от много чуждестранни студенти. В момента обучаваме над 1200 младежи от 43 страни, повечето от които са от ЕС”, обясни след официалната церемония проф. Иванов.

Той припомни, че тази година за всяко свободно място за чуждестранни студенти са се конкурирали по трима души и подчерта, че търсенето е най-точната рейтингова система за оценка.

Следващият проект, по който МУ работи, е за създаването на учебна база в МБАЛ “Св. Анна” с 6 оборудвани със симулатори лекционни зали, уточни ректорът. Той и академичното ръководство откриха изложба на университетски издания и фотоизложба за миналото, настоящето и бъдещето на МУ.

В юбилейната програма са включени още шествие, концерт на БТР, научни форуми, спортни състезания, отворени врати в клиничните и учебни бази и филмов фестивал с продукции на единствената у нас университетска телевизия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.