Откриха сезона в Банско със забавни състезания, музика, танци и добро настроение

Стартът на новия зимен сезон в Банско бе даден днес на Бъндеришка поляна в сърцето на скизоната над града със забавни състезания и игри, музика, танци и празнично настроение. С това домакините от Банско, който тази година беше отличен като един от 10-те най-добри курорти в света и най-добрата община за планински туризъм в България, пожелаха успешен сезон и много сняг на всички фенове на зимните спортове и планината, избрали пистите под Тодорка.

Специални гости за откриването на сезона тази година са отново две ярки звезди на световните алпийски ски от близкото минало. Това са рекордьорът в скоростните дисциплини за всички времена на Италия Кристиан Гедина - участник в пет зимни олимпиади и медалист от три световни първенства, сега автомобилен състезател, и петкратният носител на Световната купа Марк Жирардели.

Двете скилегенди се изправиха един срещу друг в играта "Влез в отбора на шампиона". Записалите се в двата шампионски тима скиори-аматьори имаха възможност да се състезават в звездната им компания, а най-добрият състезател получи като награда сезонна карта за съоръженията в Банско.

За настроението на Бъндеришка поляна се погрижиха водещият Део, певицата Михаела Филева, балет "Нова" и DJ Спрайт. За първи път присъстващите видяха и впечатляващо барманско шоу с коктейли-подаръци.

Един от гвоздеите на програмата бе играта "Ловци на съкровища", която започна в ранния следобед. В определен периметър на Бъндеришка поляна бяха заровени под снега сандъци със страхотни награди, които участниците в надпреварата влязоха да търсят, ровейки в снега без помощни средства. Голямата награда е чисто нов луксозен автомобил. Сред останалите са сезонна карта за съоръженията, аксесоари за зимна екипировка, почивки за двама и много други изкушения.

За първи път Банско поднесе като сюрприз на посетителите на курорта играта "Открий злато в лифта". Всички гости, които ползваха днес кабинковия лифт, имаха шанс да спечелят истински златни и други награди. Сред тях са три монети от благородния метал, както и зимни подаръци.

От Бъндеришка поляна купонът ще се пренесе в 16 часа на площад "Никола Вапцаров" в центъра на Банско. Там Ути Бъчваров ще представи в артистичен стил кулинарните си умения, приготвяйки вкусни изкушения. Фолклорни състави от община Банско ще потопят присъстващите в музиката и ритъма на Пирина. Вечерта в присъствието на специалните и други гости ще бъде официално обявен за открит зимният сезон 2017/2018 г. в курорта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България