Откриха ски сезона под връх Ком

Зимата вече натрупа добра снежна покривка и в Северозападния Балкан и към края на януари любителите на белите спортове се спуснаха по пистата под връх Ком. В събота и неделя по планинския склон над Берковица полетяха първите за този сезон скиори, сред които имаше и деца.

„В събота снегът стигна 35-40 см и дойдоха около 30 скиори, а в неделя натрупа над 50 см и посетителите се увеличиха. Двете хижи „Ком„ - старата и новата, бяха пълни. Надяваме се условията да са добри и занапред и да направим хубав сезон!”, заяви представителят на собствениците на съоръженията Матю Матев.

Пистата под връх Ком е с дължина 1,2 км и е строена още по времето на социализма. От години местната управа разработва планове за удължаване на пистата и строеж на нов влек.

Подготвен е и мащабен проект за изграждането на съвременен ски комплекс „Ком” с 5 писти с дължина 13 км и хижи и хотели за 5000 души. За реализирането на проекта обаче са необходими около 80 млн. евро.

През миналата 2017 г. в Берковица са регистрирани 11 698 нощувки на туристи, а от туристически данък в местната хазна са влезли 5 660 лева, отчетоха от общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони