Откриха трупа на 84-годишен в изгоряла къща

Овъглен труп на 84-годишен мъж е открит при разчистване на изгоряла къща на ул.”Драва” в Търговище. Тялото на възрастния било близо до мястото, където била входната врата. Той явно се е опитал да се добре до изхода, но отгоре му паднали греди и парчета от тавана. Трагедията е станала към 2 часа в петък. Тогава съседи подали сигнал на тел. 112. Първо горяла стая, но огънят бързо плъзнал и в съседна стопанска постройка. На място били пратени три противопожарни коли.

След потушаването на пожара било намерено тялото и на възрастния обитател на имота. Според запознати в миналото той бил фелдшер. Къщата, където го застигнала смъртта, била на близки. Той имал апартамент, който обаче бил на висок етаж без асансьор и човекът имал проблеми с придвижването, казаха съседи.

Аутопсията е установила, че големи части от тялото, включително главата, били изгорели. По останките нямало видими следи, които да говорят за насилие.

Причините за пожара все още не са ясни. В къщата имало печка на твърдо гориво, но към момента нямало данни тя да е била запалена. За изясняване на причините била назначена експертиза.

По случая е образувано досъдебно производство.

Коментари

Задължително поле