Откриха череп и керамика при изкопни работи в селски двор

Череп и кости, пролежали в земята над 30 години, са били открити в двор в кубратското село Каменово, съобщиха от полицията в Разград.

Останките от човешкия скелет били намерени преди обед в четвъртък по време на извършване на изкопни работи. 23-годишният Р.С. се натъкнал на стряскащата находка, докато копаел яма. При дълбочина от около 1,10 метра, той попаднал на кости и парчета керамика. Копачът извикал полицията, тъй като се стреснал, че може да е попаднал на данни за престъпление или археологическа находка.

На място бил извършен оглед от съдебен лекар, който по състоянието на костите, се произнесъл, че те са в земята отпреди повече от 30 години.

За изясняване на случая е образувано досъдебно производство и е уведомена Окръжна прокуртура в Разград. Ще бъде направена експертиза, която да установи давността на костите, каза новият й шеф Тихомир Тодоров. Той не изключва останките да са и на повече от век. Ще се проверяват и парчетата керамика и глина, намерени в съседство до костите. Резултати се очаквали не по-рано от средата на месец май.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България