Ловец в кома след прострелване в главата

Снимка: Архив

Според ловци мъжът е пострадал от рикошет на бренеке

46-годишен ловец от Търговище е на командно дишане след прострелване в главата, станало по време на организиран ловен излет в землището на антоновското село Любичево.

Сигналът за инцидента е подаден на тел.112 към 12,25 часа в неделя от колеги на ловеца. Първоначално той бил закаран в болницата в Търговище. По-късно е транспортиран в болница „Св. Анна” във Варна. Направена му е операция и е на командно дишане, съобщиха ловци от района на инцидента.

Една от версиите, споделена от  хора от ловната дружинка е, че А.А. е пострадал от собственото си оръжие, след рикошет на бренеке в дърво.

Мъжете били излезли за диви прасета и се движели сравнително близо един до друг. Чул се изстрел и А.А. паднал. Отивайки при него, видели, че е прострелян в главата.

Всички участници в лова са на разпити в полицията за изясняване на инцидента. Веднага са били иззети пушките им, за да се направят експертизи. Ще се проверява организацията на лова и дали са били спазени изискванията за безопасност.

От полицията засега се въздържат от коментари, преди да са събрали всички факти и да са излезли резултатите от експертизите.

Пострадалият ловец бил родом от село Трескавец, община Антоново, но от години живеел в Търговище. Работел като багерист в една от големите фирми. Бил женен и имал две деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България