Генералният директор на ЮНЕСКО идва в България

Балъков се разделя с „Етър” с емоционално обръщение към феновете

Партиите си надписват сметката по закон Държавните субсидии са постоянно завишавани над определения размер още от 2002 г.

Стоичков дари Албер II с албум и екип

Данъци за отдаване на апартамент и кола на туристи

За 24 пъти бяха връчени отличията „Златно перо“ за принос към българската култура и изкуство

Маршал Халифа Хафтар отказа предложение за примирие в Либия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 23 май 2019

Събират три месеца оферти за АЕЦ „Белене” (обзор) Интерес има от компании от Китай, Франция и Русия

Вижте документалния филм на Би Би Си за отвлечените деца от норвежката служба за закрила на детето „Барневерн“ (видео със субтитри)

137 млн. лв. кредити дръпнали студенти Теглят средно по 9584 лв., cумите се отпускат само за обучение у нас

Пазачи с бухалки 2 часа удряли крадла (обзор)

Търновски ученици дариха препис на Паисиевата история на Регионалната библиотека

Отлагат закриването на Правителствена болница Става национална педиатрия най-рано след 9 месеца

Проблем за Факултета по медицина на СУ няма да има, потвърди министър Ананиев

Корпусът за хора от властта ще се премести

Срокът за закриване на Университетска болница “Лозенец” – т.нар. Правителствена, ще бъде удължен. Лечебното заведение няма да бъде преструктурирано в многопрофилна детска болница поне още 9 месеца. Такова уверение е дал здравният министър Кирил Ананиев на ректора на Софийския университет – проф. Анастас Герджиков и студенти по медицина по повод опасенията, че тази промяна ще се отрази на Факултета по медицина на СУ. Причината е, че Правителствена болница в момента е учебно-клинична база за учащите и осигурява провеждането на практиките и стажовете им.

“Министър Ананиев ни увери че срокът за преобразуване на болницата ще е токова дълъг колкото е необходимо, за да се намери решение”, обясни пред “Труд” проф. Герджиков. Т.е. промяната ще се случи не по-рано от 9 месеца, когато ще приключи учебната година на студентите, поясни той и допълни: “Министърът ни увери, че ще има обсъждания с тях, с ръководството на факултета на СУ и промени ще се правят след като се постигане консенсус”.

При преструктуриране на болница “Лозенец”, Първо отделение, което е със специален статут за лечение на хора от властта – дипломатически корпус, ще бъде преместено в друго лечебно заведение.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.