Отличиха най-добрите банки на годината

 „Банка на годината“ е ДСК, ПИБ с приз „Банка на клиента“ 

Отличиха най-добрите банки на годината на церемония в столичния хотел Балкан. Организаторът Асоциация банка на годината раздаде призовете на водещите в бранша, като голямaта награда „Банка на годината“ отиде при ДСК. Трезорът е награден и в категория „Ефективност“.

„Банка на клиента“ стана Първа инвестиционна банка, след гласуване на сайта на асоциацията. УниКредит Булбанк спечели приза за „Пазарен дял“. „Пощенска банка“ е наградена за „Динамика на развитие“, а за „Чуждестранен банков клон“ – Ситибанк Европа, клон България. Призът „Таен клиент“ грабна Societe Generale Експресбанк, а СИБАНК получи специален приз за сделка на годината в банковата система – придобиването на ОББ.

„През годините критериите за оценяване се промениха, но не се отклониха от принципите си. От самото си създаване до днес оценката на банките винаги се е извършвала на база на финансова, публична информация, обявявана от Българската народна банка и от одитираните отчети на банките“,  коментира председателят на УС на Асоциацията банка на годината – Валентин Панайотов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Браво на Фибанк за наградата „Банка на клиента“. За мен те си остават най-добрата банка в България с обслужване на най-високо ниво.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.