Отличиха най-добрите предприятия в минния бранш

Българската минно-геоложка камара награди най-добрите предприятия в минерално-суровинна индустрия за 2016 г. Призовете бяха раздадени на специална церемония по повод Деня на миньора – 18 август. В категорията „Иновации“ за големи предприятия наградата получи „Елаците - Мед“ АД, а за средни фирми в същата категория беше отличена „Нипроруда“ АД. Призът за най-добри годишни резултати спечели „Горубсо-Мадан“, а за средни компании – „Минпроект“ ЕАД.

За грижа за природата бяха отличени „Асарел-Медет“ АД и „Каолин“ ЕАД. Двете компании, както и „Дънди Прешъс металс Челопеч“ ЕАД получиха награди в категорията „Здраве, безопасност и 0 травматизъм“ за 2016 г.  При средните предприятия призът взеха „Имерис минералс България“ АД и „Минпроект“ ЕАД.

„Дънди Прешъс металс Челопеч“ беше определена за най-социално отговорната компания в сектора. Димитър Цоцорков, председател на Управителния съвет на “Асарел-Медет” връчи стипендия от фондацията „Асарел“ на най-добрия студент на МГУ „Св. Иван Рилски“ – Димитър Кайков.

Минерално-суровинната индустрия на България се развива в положителна посока. Прогнозите са, че през 2017 г. нивата на производство и добив ще се запазят и стойностите ще са приблизителни до тези от 2016 г., заяви  по време на церемонията проф. д-р Цоло Вутов, председател на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия.

Той подчерта, че предприятията отчитат висока производителност, която е близо 2,5 пъти по-висока от средната за индустрията и това се дължи на значителни инвестиции в нови технологии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България