На 11 декември 2018 да почерпят

Зрелищен дуел във „Фермата“ отстреля още един участник преди финала

Венецуела и Русия ще проведат съвместни военни учения

Макрон обеща повишение на минималната заплата със 100 евро

Конституционният съд на Молдова отново отстрани Додон

Доналд Туск: Няма да предоговаряме Брекзит, но сме готови да помагаме на Великобритания

Откриха случаи на ку-треска по овце във Видиинско, заразен е и мъж

Проф. Георги Близнашки: Във Франция хората знаят за какво протестират, а у нас имат странни искания

Кметът на Благоевград с послание към децата в „Часът на приказния разказвач“: Няма по-хубаво място от дома

Министър Ангелкова: Туризмът хармонира с екологията, а лифтът е най-екологичния вид транспорт

Европа с отлична оценка за пътищата ни Асфалтът отговаря на всички стандарти, показват взетите проби, анализирани в Италия

Заев до Каракачанов: Мое право е да бъда македонец и да говоря македонски език

Пената и Любко заедно за ЧРД на Ганчев

Станишев: България и Румъния са изпълнили всички критерии за Шенген, играе се непочтена игра

Сайтът за глоби на КАТ рухна заради нов софтуер (обзор) Блокирани са и системите за издаване на шофьорски книжки

Отличиха най-добрите предприятия в минния бранш

Снимка Благой Кирилов

Българската минно-геоложка камара награди най-добрите предприятия в минерално-суровинна индустрия за 2016 г. Призовете бяха раздадени на специална церемония по повод Деня на миньора – 18 август. В категорията „Иновации“ за големи предприятия наградата получи „Елаците – Мед“ АД, а за средни фирми в същата категория беше отличена „Нипроруда“ АД. Призът за най-добри годишни резултати спечели „Горубсо-Мадан“, а за средни компании – „Минпроект“ ЕАД.

За грижа за природата бяха отличени „Асарел-Медет“ АД и „Каолин“ ЕАД. Двете компании, както и „Дънди Прешъс металс Челопеч“ ЕАД получиха награди в категорията „Здраве, безопасност и 0 травматизъм“ за 2016 г.  При средните предприятия призът взеха „Имерис минералс България“ АД и „Минпроект“ ЕАД.

„Дънди Прешъс металс Челопеч“ беше определена за най-социално отговорната компания в сектора. Димитър Цоцорков, председател на Управителния съвет на “Асарел-Медет” връчи стипендия от фондацията „Асарел“ на най-добрия студент на МГУ „Св. Иван Рилски“ – Димитър Кайков.

Минерално-суровинната индустрия на България се развива в положителна посока. Прогнозите са, че през 2017 г. нивата на производство и добив ще се запазят и стойностите ще са приблизителни до тези от 2016 г., заяви  по време на церемонията проф. д-р Цоло Вутов, председател на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия.

Той подчерта, че предприятията отчитат висока производителност, която е близо 2,5 пъти по-висока от средната за индустрията и това се дължи на значителни инвестиции в нови технологии.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.