На 9 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 09.12.2019

Financial Times: България привлича рекордни технологични инвестиции София има потенциал за технологичен център

Почина актьорът, изиграл Голямото пиле от „Улица Сезам“

Откриха нарушения в 37 автошколи в Пловдив

Външният министър на Украйна оповести каква позиция ще защитава Зеленски в Париж

Еврокомисарят по икономика иска разхлабване на бюджетните правила в ЕС

Художествената академия остава без голи модели заради липса на пари

В Сараево отмениха публичните прояви заради мръсния въздух

Сидеров: Каракачанов и Симеонов изнудиха ГЕРБ за пари за партиите, вместо за пенсии

Богат урожай, малко зрители И този „Златен ритон“ доказа, че документалното и анимационното ни кино си струват правенето и гледането, дори с излишните дължини

Дерат седем кожи за Нова година у нас Двойно по-евтин ни излиза празникът при съседите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 9 декември 2019

Горя стая на общежитие в „Студентски град”

Война между погребалните агенции в Стара Загора

Отличиха най-добрите предприятия в минния бранш

Българската минно-геоложка камара награди най-добрите предприятия в минерално-суровинна индустрия за 2016 г. Призовете бяха раздадени на специална церемония по повод Деня на миньора – 18 август. В категорията „Иновации“ за големи предприятия наградата получи „Елаците – Мед“ АД, а за средни фирми в същата категория беше отличена „Нипроруда“ АД. Призът за най-добри годишни резултати спечели „Горубсо-Мадан“, а за средни компании – „Минпроект“ ЕАД.

За грижа за природата бяха отличени „Асарел-Медет“ АД и „Каолин“ ЕАД. Двете компании, както и „Дънди Прешъс металс Челопеч“ ЕАД получиха награди в категорията „Здраве, безопасност и 0 травматизъм“ за 2016 г.  При средните предприятия призът взеха „Имерис минералс България“ АД и „Минпроект“ ЕАД.

„Дънди Прешъс металс Челопеч“ беше определена за най-социално отговорната компания в сектора. Димитър Цоцорков, председател на Управителния съвет на “Асарел-Медет” връчи стипендия от фондацията „Асарел“ на най-добрия студент на МГУ „Св. Иван Рилски“ – Димитър Кайков.

Минерално-суровинната индустрия на България се развива в положителна посока. Прогнозите са, че през 2017 г. нивата на производство и добив ще се запазят и стойностите ще са приблизителни до тези от 2016 г., заяви  по време на церемонията проф. д-р Цоло Вутов, председател на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия.

Той подчерта, че предприятията отчитат висока производителност, която е близо 2,5 пъти по-висока от средната за индустрията и това се дължи на значителни инвестиции в нови технологии.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.