Отличиха студентски доклади в конкурс за потребителската култура 

Тема за избора на защитни маски бе класирана първо място

Студентка по стокознание и митническа дейност в Икономически университет - Варна спечели първото място в конкурса "Потребителската култура - гаранции за избор на качество". Даниела Йорданова бе отличена за доклада си на тема "Потребителски избор на защитни предпазни маски". Второто място зае колежката й от същата специалност Валентина Петрова с разработка "Заместители на кафето: по-добрата алтернатива", а на трето място бе класирана Цветелина Стършелска от специалност "Маркетинг" с доклад "Как се информират кандидат-студентите при избор на университет".

Конкурсът се проведе в рамките на младежка инициатива, осъществена от общинската дирекция "Образование и младежки дейности" и Център за качество на стоките и потребителска защита  (ЦКСПЗ) към Научноизследователския институт при ИУ – Варна. Основната цел на състезанието бе да провокира мисленето и активността на студентите, да повиши техните знания за състава, свойствата, качеството, безопасността и контрола на стоките.

Ръководител на младежката инициатива бе доц. д-р Събка Пашова - шеф на ЦКСПЗ, а докладите и презентациите на бъдещите бакалаври оцени жури от членове на експертния съвет на центъра - преподавател, представител на бизнеса и на студентския съвет в ИУ-Варна. 

Сред интересните теми бяха андроид приложение, което чрез сканиране на баркода на даден продукт дава възможност на потребителите да споделят мнението си за него, както и доклад за изграждането на базова потребителска култура при търговията с инвестиционно злато.  
Разработките на всички участниците в конкурса са отпечатани в сборник, съобщиха от ИУ-Варна. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони