Отложиха всички масови мероприятия в Търговище

Новите случаи в Търговище са 45. В града са отложени всички масови мероприятия, докато пикът на заразата отмине, съобщи БНТ.

Само за два дни здравните инспектори в Търговище са установили над 40 нарушения за неспазване на противоепидемичните мерки в заведения, предприятия и в градския транспорт.

"Сутринта в определени автобуси са забелязани шофьори без маски или хора, които носят неправилно маските, но с контрола постепенно това ще се оправи", обясни Дарин Димитров, кмет на Община Търговище.

Като превантивна мярка, втори ден учениците от двете най-големи гимназии в Търговище се обучават дистанционно. Сградите на учебните заведения са дезинфекцирани. Очаква се в понеделник децата да се върнат отново в класните стаи, но ако отново има ръст на заразени с коронавирус, те ще продължат да учат от вкъщи. В момента с COVID-19 са 14 преподаватели.

В болницата в Търговище всички легла вече са заети. Ръководството на здравното заведение е изразходвало 50 хиляди лева над бюджета, за да осигури защитни облекла за медицинския персонал. В момента в болницата набират средства за апаратура за PCR-тестове.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България