Отложиха плувния маратон до остров Света Анастасия заради големите вълни

Плуван маратон до остров Света Анастасия

Плувният маратон до остров Света Анастасия, който традиционно се организира всяка година, бе отложен. Заповед за отмяна на спортното състезание, насрочено за миналата събота издаде зам.-кметът д-р Лорис Мануелян.

Мотивът за това е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН за влошаване на времето. По Черноморието духаше засилен вятър от север - североизток и вълнение на морето бе 3-4 бала. Провеждането на състезанието при неблагоприятни условия би изложило на риск плувците, заради което е взето решение за отмяна на надпреварата.

Всички вече имат едно наум, след като по време на проведената наскоро регата "Кор Кароли" загина една от състезателките, която бе съборена от мощна вълна, коментираха морски вълци вчера.

Междувременно от плажа в Бургас съобщиха, че от началото на септември на ивицата остават само две обходни двойки и старши спасител. На Южния плаж в Слънчев бряг спасителите ще са в пълен състав до 10 септември.

"Заради очакваната намалена посещаемост през първия есенен месец, ще започнем и постепенно и поетапно редуциране на броя на спасителите. Ивицата обаче ще остане охраняема до края на сезона - тоест спасители ще пазят туристите до края на септември”, каза управителят на южния плаж Кирил Спасов. Той предупреждава туристите, които ще почиват след края на септември, да бъдат с повишено внимание, тъй като официално плажният сезон ще бъде закрит от 1 октомври.

Коментари

Задължително поле