Отложиха приемането на доклада за продажбата на дружествата на ЧЕЗ Груп в България

Отложиха приемането на доклада на временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства във връзка с приватизацията и планираната продажба на дружествата на ЧЕЗ Груп в България. Причината за това решение бе, че по време на днешното заседание на комисията някои от членовете й възразиха срещу част от текстовете в доклада. Затова по един представител от всяка политическа сила, която е част от състава на комисията, ще сформира специална работна група, която прегледа текстовете на доклада и ще предложи нужната редакция.

По време на заседанието Валентин Николов от ГЕРБ заяви, че в някои изводи и обобщения в доклада има политически уклони и предложи текстовете да бъдат редактирани, за да може докладът на комисията да бъде приет с консенсус. Затова той предложи днешното гласуване на целия доклад да бъде отложено.

Николай Александров ("Обединени патриоти"), Делян Добрев (ГЕРБ) и Димитър Лазаров (ГЕРБ) също имаха забележки по част от текстовете в доклада. Александров единствено одобри препоръките, които са направени, както и посочените факти.

Председателят на временната комисия Жельо Бойчев се съгласи, че докладът трябва да бъде приет с консенсус и затова реши да се сформира работна група, която ще се събере утре, а в четвъртък, когато изтича срокът на работата на комисията, текстовете от доклада ще бъдат окончателно гласувани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес