Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Директорката на НИНКН подписвала като селски кмет

Задържаха мъжа, откраднал 10 гълъба и заек от пернишкия зоокът

Отложиха с 45 дни вливането на Първа във Втора градска болница – Пловдив МБАЛ „Свети Мина” продължава да акумулира дългове и загуби

Снимка: Николай Спасов

Сливането на МБАЛ „Свети Мина” и МБАЛ „Свети Пантелеймон” в Пловдив бе отложено временно с 45 дни за първата сесия на местния Общински съвет след лятната ваканция, насрочена за 14 септември (четвъртък). Тогава дълго отлаганото и протакано във времето вливане на бившата Първа градска болница във Втора най-после трябва да стане факт въпреки протестите и недоволството на лекарите и персонала от лечебницата край колелото пред Централна жп гара.

По официални данни на градската управа въпреки сериозните финансови инжекции, последната от която бе от 2 млн.лв., МБАЛ „Свети Мина” продължава да акумулира загуби. Те са общо за 3 201 000 лв., като само за първото тримесечие на 2017 година възлизат на 401 000 лв. Сливането на двете болници е единственият вариант според кмета Иван Тотев и екипа му за спасяване от фалит на МБАЛ „Свети Мина”. От Община Пловдив гарантират, че няма да има съкратени  и освободени служители от МБАЛ „Свети Мина”, чиито имоти на улица „Иван Вазов” преминават в активите на бъдещото окрупнено здравно заведение – основна сграда, двор и 3 едноетажни постройки.

До 14 септември управителят на МБАЛ „Свети Пантелеймон” доц. Петко Недев трябва да изготви бизнес план за новата болница, като по предложение на кмета на Пловдив Иван Тотев в написването му участие ще вземе и водачът на протестите на лекарите от МБАЛ „Свети Мина” д-р Цветан Деведжиев. „Посоката е окрупняване с разширяване на дейността с възможност за повече работа и съответно приходи.Всеки един медицински служител е важен за нас, а най-важно е съществуването на пловдивското общинско здравеопазване”, декларира градоначалникът Тотев след дълги дебати с участието на представители на всички политически сили в Пловдив, лекарите и директорите на двете общински болници.

Хирургът д-р Парашкев Цветков е новият управител на КОЦ (Комплексния онкологичен център) в Пловдив. Той получи най-висока оценка на конкурса с участието на гинеколога Петър Петров и хирурга Светлозар Кондов, а във вторник бе утвърден на поста с решение на местния парламент с 41 гласа „за” и петима „въздържали се”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.