Отменено е бедственото положение в Плевен, Гривица, Ясен и Опанец

Отменено е бедственото положение в Плевен и трите села в общината Гривица, Ясен и Опанец, които пострадаха при силната буря с градушка и пороен дъжд във вторник, предаде БНТ.

За изминалото денонощие са получени над 160 сигнала за опасни дървета, скъсани проводници, липса на електрозахранване, повредени покривни конструкции и падащи изолационни материали от сгради.

Продължава разчистването на клони и дървета, като са наети и вишки. Извозва се листна маса и се чистят наноси и отводнителни шахти.

Много са доброволците, включили се в преодоляване на последствията от бедствието. Има нужда от моторни триони, защото техниката вече не издържа при денонощния режим на работа, коментираха от кризисния щаб на Община Плевен.

До момента в община Бяла Слатина все още е в сила бедственото положение, но се очаква да бъде отменено до края на деня. Продължава описването на щетите по пострадалите къщи. Вече са сменени пречупените стълбове и е възстановено електрозахранването в града. Градският площад е почистен от падналите дървета и клони, а с помощта на граждани и фирми продължава разчистването на улиците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България