„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Пламна известен ресторант в София

Патриарх Неофит стана Почетен гражданин на Перник

Опашка от тирове на „Капитан Андреево“

Отменено е решението за продажба на военен имот в столичния район „Младост”

Правителството отмени решението си от 4 ноември т. г., с което беше дадено съгласие за извършване на продажба на имот – частна държавна собственост, предоставен за управление на Министерството на отбраната. Теренът от 11,5 дка в район „Младост” в София ще бъде предоставен по съответния ред на Столична община за реализиране на озеленяване, обекти за спорт, развлечения и социално-културни дейности. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Прието беше и решение за намаляване на капитала на „Национална спортна база” ЕАД чрез обезсилване на акции на стойност, съответстваща на стойността на правото на собственост върху имот от 7,5 дка в столичния район „Красно село”. Теренът е в района на конната база в местността „Славия” и ще бъде прехвърлен безвъзмездно на Столична община за изграждане на ново метродепо за престой, ремонт и обслужване на влаковете. Депото е включено като самостоятелен подобект при строителството на третата метролиния в София.

За срок от 10 години в полза на Народно читалище „Елин Пелин – 1977“ във Варна беше учредено безвъзмездно право на ползване върху част от сградата на ул. „Елин Пелин” №57а в града. По този начин културната инструкция ще може да продължи осъществяването на общественополезна и образователна работа, като развива дейността на своите школи, клубове, формации и библиотека.

На община Черноочене беше прехвърлено правото на собственост върху седем поземлени имота с обща площ 4,2 дка, намиращи се на нейна територия. Решението позволява да бъде реализирано изграждането на местен общински път от Комунига през Женда, язовир „Боровица”, Безводно до разрушения участък при км 19+880.

Община Варна получава собствеността върху имота, ползван от закритата професионална гимназия то текстил и моден дизайн. Вижданията на местната власт са да го превърне в младежки център за творчество и иновации и така да подпомогне действията си във връзка с определянето на града за Европейска младежка столица през 2017 г.

Кабинетът внесе корекция в решенията си, с които на община Велинград и на община Ловеч са предоставени имоти – публична държавна собственост, за реализиране на проекти по процедурата за подкрепа за професионалните училища по Оперативна програма „Региони в растеж“. За да бъдат изпълнени изискванията на оперативната програма, в решенията се допълва, че имотите се предоставят за период не по-малък от 5 години след приключването на дейността на проектите.

В полза на община Плевен беше учредено право на прокарване върху поземлени имоти за изграждане на ВиК мрежа на с. Ясен. Проектът е част от интегрирания воден цикъл Плевен – Долна Митрополия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.