На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Отмениха бедственото положение в Банско, обстановката се нормализира

Бедственото положение в община Банско бе отменено, след като спряха поройните дъждове, водите на река Глазне се укротиха и обстановката се нормализира.

С усилията на стотици служители, горски, огнеборци,доброволци и тежка техника бяха укрепени диги и не се допусна разлив на реката в рамките на града.

банско глазне

Бедственото положение бе обявено в сряда в 12,00 часа от кмета Георги Икономов. Причината – придошли и излезли от коритата си в планината реки Бъндеришка, Глазне и Демянишка. В резултат на това бе разрушена част от ски пътя в ски зона „Банско”, наводнени бяха две заведения за обществено хранене в местността Пещерите, разрушени бяха два моста – един от тях в курорта.

“През цялата нощ на критичните точки имаше дежурни, които следяха какво се случва. Край реката бе струпана и много техника, за да се реагира мигновено при нужда. С Кризисния щаб отменихме бедственото положение. Благодаря на всички граждани и фирми, които се включиха в овладяването на ситуацията. Не позволихме да се случи наводнение като това през май 2010 г., когато бяха наводнени къщи и хотели, а щетите бяха огромни. Преди 3 години изградихме подпорна стена на река Глазне в града, това също помогна в битката с водната стихия”, каза кметът Георги Икономов.

Тепърва ще бъде назначена комисия, която ще направи оглед и ще опише щетите засега такава оценка няма.
Общината веднага ще започне и възстановяването на отнесените два моста, и на ски пътя, който е най-пострадал от придошлите води и буквално са го превърнали в корито на река.

Няма никаква опасност за зимния сезон, който се открива на 17 декември, всичко ще бъде възстановено, казаха от общината.

Овладяна е и обстановката в община Разлог, където река Глазне излезе от коритото и заля земеделски имоти.

Бързата намеса на сформирания Кризисен щаб към Община Разлог и всички служби, които взеха участие в разрешаването на проблема, предотвратиха по-големи щети и последствия от придошлите води на реката.

„За пореден път природата показа своята сила. В такива случаи бързата реакция и доброто стиковане между службите е от изключително голямо значение. Искам да благодаря на всички, които се включиха в нелеката задача и предотвратиха тежки последици. Благодаря на служителите на Община Разлог, които се включиха в разрешаването на проблема, на служителите на РС „ПБЗН“-Разлог, Районна пътна служба-Разлог, РУ на МВР-Разлог за съвместната дейност и координираната работа“-каза кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев.

В ограничаването на разлива бе включена и авто-тракторна техника, чрез която бяха предотвратени по големи щети.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.