Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 13 декември 2019

„Лудогорец“ продължава в Европа и напролет!

Дневен хороскоп на Алена за петък, 13.12.2019

На 13 декември 2019 да почерпят

Външният министър на Македония: Езикът ни има свое историческо развитие и е признат от лингвистите

НСО за блъснатото дете: При вина на служителя ни ще бъдат предприети всички законови мерки

Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си

Цвета Караянчева събра бившите председатели на парламента в навечерието на Коледа

Започна рекултивиране на сметището на Пазарджик

„Канал Истанбул” ще бъде решен на търг Трасето между Черно и Мраморно море ще е 45 км

Автомобил на НСО е ударил 14-годишно дете

Вицепрезидентът: Възможност за достоен живот дължим на хората с увреждания

Американският Сенат прие с единодушие резолюция, признаваща арменския геноцид

Стачка спира междуградските автобуси

Пентагонът с бюджет за 738 млрд. долара

Отмениха бедственото положение в Шишманци

Кметът на Раковски Павел Гуджеров отмени частичното бедствено положение на територията на общината, което бе въведено след избухналия в 6,24 часа на 2 юни пожар на територията на Завода за преработка на твърди битови отпадъци. „Пожарът е овладян напълно. Обстановката в селата в близост до завода е спокойна, а стойностите на вредните вещества в атмосферния въздух са близки до нулата“, увери Павел Гуджеров, който е бивш заместник-министър на МОСВ. Под ръководството на кмета на Раковски от Общинския щаб при бедствия са извършени огледи на цялата територия на бившия Стоманолеярен завод и са отчетени куп нарушения във връзка със стопанисването на сградите не по предназначението им и нерегламентирано струпване на отпадъци.

В сигнал до МОСВ, РИОСВ-Пловдив, ГД ПБЗН и парламентарната комисия по околна среда и водите кметът Павел Гуджеров уведомява ресорните институции относно негативното отражение върху здравето на населението на село Шишманци и на близките населени места в резултат на пожара на 2 юни. „Имайки предвид непосредствената опасност за живота и здравето на хората от Община Раковски, високото обществено напрежение и повтарящият се за пети път пожар в комплекса, както и с цел предотвратяване възникването на подобни произшествия, Ви молим да се изв
ърши детайлна проверка и от Ваша страна като при констатиране на извършени нарушения – да се наложат съответни санкции“, пише в сигнала.

Кметът на Община Раковски настоява целия комплекс от фирми, които преработват, складират и депонират да бъдат задължени да извършват дейността си по законосъобразен, безопасен и екологосъобразен за населението начин. В писмо до ГД ПБЗН Гуджеров благодари за професионалната работа на огнеборците.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.