Отмениха запор на имущество на Васил Божков

Васил Божков

Решение на Административния съд в София

Имало противоречия в искането

Административният съд в София отмени решение на НАП за запор на имущество на обвиняемия бизнесмен Васил Божков от миналата година. Решението на магистратите не подлежи на обжалване.

Жалбата от Божков е подадена срещу решение на директора на НАП-София, с което се потвърждава наложената възбрана върху 3 недвижими имота за обезпечаване на публични вземания в размер на 16 888 913 лв.

Според съда липсват ясни данни за размера на това имущество в атакуваното постановление, собствеността на имуществото и доказателства, че длъжникът умишлено се освобождава от активи. От решението на съда става ясно, че имало противоречие в искането на НАП. Първоначално се сочело, че ревизията на Божков е за определяне на задължения за данък върху годишната данъчна основа за периода 2014 - 2019 г. а в последствие - че се касае за данък върху добавената стойност по ЗДДС.

Според съда искането на НАП не било мотивирано, не е посочена и стойност на имуществото, обект на обезпечение, което възпрепятства възможността за преценка относно съразмерността на наложените мерки.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право