Отмениха междуградски линии от Габрово

Обилните снеговалежи в страната ще образуват снежна покривка от 10 до 30 сантиметра.

80 см е снежната покривка на прохода Шипка

Обстановката в община Габрово е изключително усложнена заради обилния и интензивен снеговалеж през последните 30 часа. Височината на снежната покривка в централна градска част е 40-45 см.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, пътното платно е заснежено и обработено. Височината на снежната покривка е около 80 см, температурата - минус 17 градуса. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътищата за Севлиево, Трявна, Дряново са заснежени и обработени, проходими при зимни условия.

Времето в курортен комплекс Узана е облачно, вали слаб сняг. Температурата е минус 14, снежната покривка е 60 см., има навявания. Пътят се почиства, има навявания, проходим е при зимни условия.

От Общински пътнически транспорт уведомяват, че няма да бъде изпълнен сутрешният курс към Варна и Свищов. Предвид усложнената зимна обстановка, градските линии се движат с големи закъснения.

Всички ученици от населените места, в които няма училища, са транспортирани до учебните заведения в града. Няма населени места без електрозахранване.

Във връзка с обилния снеговалеж, който ще продължи и през утрешния ден, Община Габрово насочи приоритетно усилията си за снегопочистване към главните пътни артерии, линиите на обществения градски транспорт, направленията към училища и детски градини, здравни и лечебни заведения. Разчистването на второстепенните улици ще се извършва след намаляването на снеговалежа.

Предвид усложняващата се зимна се обстановка, Община Габрово апелира гражданите да бъдат внимателни и толерантни на пътя и да ограничат ползването на личните си превозни средства, освен ако не е крайно необходимо.

Поради ниските температури и заледяванията е препоръчително възрастните и трудно подвижните хора да ограничат излизанията на открито до нормализиране на обстановката.

Коментари

Задължително поле