Отмениха спирането на пътните ремонти, ще работят само по аварии

Снимка: Булфото

Нова заповед на шефа на пътната агенция

Председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Ясен Йорданов издаде нова заповед за пътните ремонти през септември, след като по-рано днес ги спря до второ нареждане. 

В новото нареджане се уточнява, че стартиралите вече ремонтни дейности, застрашаващи безопасността на движението в пътните участъци, трябва да се завършат до 72 часа, независимо от първоначалния срок.

По-рано, във връзка с първата заповед, пътни експерти предупредиха, че може да  стигне до последващи съдебни дела срещу шефа на АПИ, ако на предвидените за ремонт отсечки се случи тежка катастрофа в резултат на неизвършени планирани дейности.

Указанията в двете заповеди обаче не важат за аварийни ситуации, причинени от катастрофи, бедствия, срутища и други, които трябва да бъдат отстранявани незабавно, след което да бъде уведомена пътната агенция. 

"АПИ допълни “окръжното” си и уточни, че забраната не важи за аварийни дейности /т.4/. Голяма каша, голяма!", коментира председателят на регионалната комисия Николай Нанков, който вече  свиква извънредно заседание по повода. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции