Отменят грипната епидемия в Перник

В София заболяемостта спада

Грипната епидемия в Перник се отменя от утре. Това съобщи по Радио София здравният инспектор от РЗИ-Перник Здравка Пейчева. От днес са възстановени и учебните занятия в града.

В област Перник първи обявиха грипна епидемия, а нивото на заболели достигнаха 280 на 10 хиляди души, но в момента тенденцията е към намаляване на засегнатите.

На територията на област София-град към момента не се налага обявяване на грипна епидемия, заяви д-р Наталия Спиридонова, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Столичната районната здравна инспекция. Данните за предходната седмица показват леко снижаване в заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип.

"Когато се взема решение за обявяване на епидемична ситуация на областно ниво е необходимо да се използва и експертна оценка, като се отчитат качествени показатели като натовареност на амбулаториите за индивидуална медицинска помощ, отсъствие на деца от училищата и детските градини, тип на циркулиращия грипен вирус", каза д-р Спиридонова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България