Отмъкнаха 100 000 лева от банков клон в Несебър

Снимка: Архив

Банковите обирджии , които били маскирани с качулки и ръкавици са избягали с автомобил от местопрестъплението. той ги чакал, в укритие зад пясъчните дюни. Двамата качулати, които взели от банковия клон над 100 000 лева, ги прибрали в найлонова торба и хукнали с все сила към дюните, където ги очаквал трети съучастник със запалено возило.

Цялата полиция в региона е вдигната на крак и претърсва всичко наоколо за още следи.

Обирът е станал призори в петък.

Крадците проникнали в банковия клон през съседен офис- за недвижими имоти. Там влезли, възползвайки се от оставено отворено прозорче. После с чук и трион разбили стената от итонг, която свързвала кантората за имоти с банката и се промъкнали до един от сейфовете, който също разбили. От него отмъкнали крупната сума.

По данни на разследващите, банковите обирджии били двама. Те били с черни маски и черни ръкавици, видели полицаите при преглеждане на записите от камерите.

Качулатите атакували банката около 05 часа сутринта. В жилищния блок, на партера на който се намират кантората и банковия клон, се чул силен трясък и шум. Обитателите му обаче не се обадили в полицията, защото не предположили, че на етажа под тях се извършва криминално деяние.

Обирът лъснал едва, когато банковите служители дошли на работа сутринта в петък.

Опит за обир на същия банков клон е правен преди повече от година, казаха от полицията. Тогава обаче той е бил неуспешен. Крадците въобще не са успели да стигнат до сейфа, само пробвали да разбият стената, но нещо ги уплашило и избягали, прекратявайки акцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право