„Отмъстителите: Краят” счупи бокс-офис рекордите и влезе в историята

Мегахитът стартира с 1,2 милиарда долара за дебютния си уикенд

Филмът вече е събитието на годината в развлекателната индустрия

„Отмъстителите: Краят” - епичната тричасова улминация на цялата споделена филмова комикс вселена на „Марвел” надскочи дори и най-смелите очаквания и прогнози за финансовия си старт на глобалния пазар. Само за премиерния си уикенд на почти всички пазари филмът тръгна с немислимите и нечувани 1,2 милиарда долара от продадени билети. От тази сума над 350 милиона долара са направени в САЩ, а 330 милиона са от Китай. Стартът на „Отмъстителите: Краят” счупи общо над 20 различни бокс-офис рекорда. В България комиксовата екстраваганца също премаза конкуренцията и окупира първото място с повече от един милион лева приходи.

„Отмъстителите: Краят” е епичната кулминация на 22 взаимосвързани филма с марката „Марвел” и четвъртата финална част от сагата на Отмъстителите. Целият маркетинг на продукцията беше насочен към идеята, че всичко свършва и това е поп-културното събитие, което не трябва да се пропуска. Първият филм от поредицата „Отмъстителите” излезе през 2012-а и направи 1,5 милиарда долара. Вторият нахлу в кината през 2015-а и повтори резултата. Третият доминира бокс-офиса миналата година и инкасира малко над 2 милиарда долара. Сега всички тези постижения изглеждат „скромни” на фона на историческия старт на четвъртия и финален филм. Заглавието вече е събитието на годината в развлекателната индустрия.

Големият въпрос вече е дали „Отмъстителите: Краят” ще измести „Аватар” като най-касовият филм в света. Фантастичният екшън на Джеймс Камерън заема първото място с 2,8 милиарда долара глобални приходи от билети. Следващите две седмици ще покажат дали комиксовата мегапродукция ще продължи да привлича зрители, а шансовете за детрониране на „Аватар” към момента изглеждат доста солидни.

Коментари

Задължително поле