Отмъщение към Юбер е вероятният мотив за убийството на 29-годишния българин във Флорида

Отмъщение към компанията за споделено пътуване Юбер е вероятният мотив за убийството на българина Филип Кирилов в Дестин, Флорида. Това смятат разследващите от шерифството в Окалуза каунти. В миналото арестуваният Тимъти Лейн Андерсън е опитал да зеведе дело срещу Юбер, а самият той е бил бивш таксиметров шофьор. Андерсън събирал други ищци, за да заведе  иск срещу компанията за нелоялна конкуренция на летището в града.

Според властите убийството е било планирано, въпреки че Андерсън не познавал българина, карал колата в зполучната нощ. Властите нямат обяснение защо заподозреният убиец избрал точно Филип за жертва.

Тялото на 29-годишния Филип Кирилов беше намерено в колата му, в 6:30 неделя сутринта, с множество прострелни рани.

Според шерифството убийството е станало малко преди това. Когато полицаите откриват трупа на Филип, колата му все още е запалена. Автомобилът, спрял на кръстовището на "Порпойз стрийт" и "Наутилъс Корт", имал камера на предното стъкло. На записа от нея се чува мъжки глас, който дава указания на Кирилов къде да го остави след курса. 30 секунди по късно се чува и първият изстрел, последван от още два. Двамата не са се карали преди стрелбата, показват записа от камерата.

35-годишният Тимъти Андерсън е арестуван във вторник вечерта. Срещу него е повдигнато обвинение за предумишлено убийство. Той има шест предишни ареста за по-дребни и углавни престъпления. Засега властите не казват къде е оръжието на убийството, но имат предположения и следи. Според тях убийството е извършено с 9-милиметров пистолет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България