Отнемат имущество за близо 200 000 лв. от Митничаря

Шуменският окръжен съд е уважил изцяло иска на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество /КОНПИ/ срещу Мехмед Рамаданов и съпругата му на обща стойност 198 255 лв. Решението е влязло в сила, след като не е било обжалвано. Това съобщават от комисията.

Процедурата срещу Мехмед Рамаданов, известен като Митничаря, от шуменското село Лятно, е по реда на Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Той беше задържан през 2013 г. с двама съучастници от Добрич за измама на 47-годишен турски гражданин със 142 000 евро, на когото бил обещан брак. Според обвинението, средствата са получени за две години, в които мнима булка е поддържала връзка от разстояние с кандидат-жениха и той е бил въведен в заблуда.

За да потекат парите, били измисляни всевъзможни несъществуващи обстоятелства, а дамата била представяна за бедна, необвързана българка, която има намерение да се ожени за него, но е претърпяла редица нещастия, включително и отвличане. Затова се нуждаела от парични средства.

Сега от Митничаря и фамилията му се отнемат ниви, дворни места, тютюнев склад и левовата равностойност на внесени суми по банкови сметки, дружествени дялове, както и суми от продажба на автомобили.

За измамата той е наказан условно, но при заляването бил задържан в ареста за 3 месеца, а още два бил под домашен арест. Според съселяни, в момента Митничаря е в чужбина и се занимава с внос на коли и авточасти. Има син и дъщеря ученици. Според едни прякора му идва от там, че е богат като митничар, а според други, че по време на "алото" бил представян за митнически служител.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право