Маринела Нинева спечели с рекорд „Витоша моята планина 2019“

Пет признака, че сте срещнали някого от минал живот

ГЕРБ: В битката на Мая Манолова за София жертва са гражданите

Неутрализираха престъпна група за трафик на хора с цел трудова експлоатация

Тропическата буря „Имелда“ взе пет жертви в Тексас

Тръмп взел решение да не нанася незабавен военен удар срещу Иран

Паника в Карлскрон след убийството на български студент Извършителят все още е на свобода

Бърз влак от София за Свиленград престоя в гара Искър заради повреда в скоростомера на локомотива

Кифла или кроасан? Респект или уважение… Прости сме като кифли понякога

Ангел Джамбазки влиза в битката за София със заявка да премахне гетата

Километрични опашки на „Капитан Андреево“ към Турция

Да живеят печените чушки

Ренета Инджова: Скандалът с руска намеса и шпионаж у нас е постановка

Волубилис – сърцето на древен Рим в Мароко

Адвокат Марковски: При умишлено убийство не трябва да има съкратено съдебно следствие

Отнемат от приемна майка дете, постъпило в болницата в Търново с измръзвания

6-годишно момченце, което е прието в понеделник вечерта в областната болница във Велико Търново с измръзване на крачетата, ще бъде отнето от приемната майка от павликенското село Долна Липница. Детето ще бъде настанено в ново приемно семейство. Това съобщи Мая Пешева, директор на общинската дирекция „Социално подпомагане“ във Велико Търново.

„Чакаме доклад от колегите от общинската дирекция в Павликени, но това не може да бъде качествена приемна грижа“, коментира Мая Пешева.

Детето е настанено в лечебницата около 18 часа на 16 януари, след като приемната майка е открила, че пръстите на краката му са потъмнели и посинели. Лекарите са констатирали измръзване на крайниците. В сряда се очаква в Първо хирургично отделение на МОБАЛ да пристигне републиканския консултант от Детската клиника по изгаряния специално за случая, с който се е заел д-р Божидар Ангелов.

В момента е назначено лечение с вливания с два вида антибиотици. От социалните служби уточниха, че е вероятно да се наложи ампутация на някои пръстчетата на краката, тъй като има некротични участъци. Това ще се реши след пристигането на националния консултант. Приемната майка на момченцето е плътно до него в болницата. Жената отглежда и 4-годишно момиченце, което вече е изведено от дома й и е настанено в ново приемно семейство.

Не е известно каква е причината за измръзването на крачетата, момчето е обяснило че в къщата има камина, но то не е надежден източник на информация, тъй като може да е под стрес. Пред социалните експерти приемната майка пък казала, че малчуганите играл навън в снега. Правят се анкети със съседи и близки, за да се установи как са отглеждани децата. Има съмнения, че измръзналото дете може да има здравословен проблем – съдов или психичен, който трябва да се изследва в здравното заведение.
Жената е за трети път приемен родител, като до момента успешно е отглеждала настанените при нея деца.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.