Отнеха имущество на безработни петричани за над 1 млн.лева

С решение на Окръжен съд – Благоевград се отнема незаконно придобито имущество в размер на 1 264 178.83 лв. на двама петричани, които живеят луксозно, а не плащат данъци и не могат да докажат произход на средствата.

Искът на КПКОНПИ е уважен изцяло и в полза на държавата е отнето имущество от Руслан Иванов и Жулиета Димитрова от Петрич – суми по сметки, суми по пазарна стойност на лек автомобил БМВ и от продажба на недвижим имот, както и парични средства от продажба на златни бижута, други благородни метали и монети.

Проверката на КПКОНПИ, разпоредена от председателя Сотир Цацаров, за доходите на Руслан Иванов е започнала след обвинителен акт от прокуратурата за данъчни престъпления - неплащане данъчни задължения в особено големи размери. Установени са значителни несъответствия в доходите на Иванов и Димитрова - като свързано с него лице, за което са предоставени доказателства пред съда.

Няма открит законен източник на доходите от продажба на злато и благородни метали, нито е представено доказателство, че те са наследствени. Руслан Иванов не е упражнявал друга дейност по трудово правоотношение и няма регистрация като собственик или съдружник в търговско дружество, едноличен търговец или земеделски производител. За Жулиета Димитрова също не е установено наличие на трудово правоотношение и така източник на законни доходи.

Съдебното решение е влязло в сила.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони