Отнеха колата на разпространител на дрога

Шуменец, хванат с наркотични вещества и уличен в държането и разпространието им, остава без личен автомобил. Окръжният съд в Шумен е одобрил споразумение, според което БМВ-то му се отнема в полза на държавата. Освен това му вземат и книжката за 17 месеца, налагат му и условно наказание от 1 г. затвор при тригодишен изпитателен срок, съобщиха от съдебната пресслужба.
Засечката на К.К./37 г./ от униформени станала именно зад волана на 11 март м.г. по улиците на Шумен. Въпреки че било в следобедните часове, полицаите забелязали, че той е във видимо неадекватно състояние. Отказал тест за наркотици, а криминалисти открили в автомобила му плик с марихуана. При претърсване  е намерено и бяло прахообразно вещество - метамфетамин. От жилището му била иззета още дрога. Предал и 950 лева, но сега съдът е постановил тяхното връщане.
Шуменецът признал вина и така се стигнало до споразумението, а наказанието е окончателно. Дължи над 900 лв. деловодни разноски. През настоящата година ще бъде включен и в програма за обществено въздействие, която трябва да го превъзпита.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право