Продължава издирването на момчето, което изчезна в Дунав

На 20 юни 2019 да почерпят

Луис Енрике напусна националния отбор на Испания

САЩ въведоха санкции срещу руска финансова компания

Земетресение от 6,5 по Рихтер в Западна Папуа в Индонезия

Военни и индустриални обекти с американско присъствие са били атакувани в Ирак

„Американ Еърлайнс“ закупува 50 от най-новите модели пътнически самолет на „Еърбъс“

Борис Джонсън е начело и след третия кръг на изборите за приемник на Тереза Мей

Партиите излизат на пазара, НС няма идеи за контрол на покупките ДПС предложи дарения без лимит, ГЕРБ - безплатни партийни клубове

Два български ТИР-а катастрофираха в Румъния, шофьор е загинал Причина за инцидента е спукана гума на единия от камионите, съобщават от МВнР

Бой между деца в София прати 11-годишен в „Пирогов“

12 000 лева глоба за шум на открито (обзор) МВР поема контрола върху нарушителите на закона

Болниците стопили дълговете си с 30 млн. лв.

19-годишна българка е арестувана в Гърция за разпространение на детска порнография

Данъци и осигуровки за обезщетение след уволнение

Отнеха половин тон ракия, отмениха глобата Нямало сигурност дали е отпреди 2006 г.

Мъж от шуменското село Кочово се прости с 530 литра ракия, но се измъкна от глоба 5 857 лв. Такова е решението на Районния съд във Велики Преслав. Магистратите отменят частично наказателно постановление, издадено от Митница-Варна за 58-годишният Е.Г.Д.

Митничари и полицаи го уличили, че държи над половин тон ракия в бидони, туби и дамаджани в къщата си в село Кочово на 11 септември м.г. В имота му била установена и система за дестилиране на етилов алкохол. Собственикът не могъл да покаже документ за платен акциз на ракията. Той възлизал на 2 928 лв. Затова с наказателно постановление му наложили глоба в двоен размер и конфискация на алкохола.

Мъжът атакувал санкцията в съда. Двамата със съпругата му изтъкнали, че ракията е обща собственост на 4 семейства. Освен това жената посочила, че притежават 15 дка овощна градина и 25 дка лозе и алкохолът е изварен от добитите от тях плодове.

Точно това разколебало съда и в решението си той се позовава, че до началото на 2006 г. разпоредбите са други – не се начислява акциз върху производство от физически лица от собствени суровини и материали за лично потребление в размер на 2000 алкохолни градуса ракия годишно на семейство. Магистратите сочат, че не е сигурно кога точно е произведена иззетата ракия.

Затова отменят глобата, но потвърждават изземането на ракията. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд-Шумен.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.