Отнеха 123 шофьорски книжки в Шуменско

123-ма шофьори останаха без книжки за месец в Шуменско за различни нарушения. Най-много - 76 са потърпевшите, които са имали наложени глоби, не са ги заплатили в срока за доброволно заплащане и свидетелствата им са отнети временно. В 20 случая са взети книжките на водачи, които са били без задължителна застраховка "Гражданска отговорност".

Двама са останали без книжки след отказ да бъдат тествани за алкохол или упойващи вещества, а други 17 са тествани и е било установено, че шофират след употреба на алкохол с концентрация 0,5 промила. При 9 шофьори тестът е отчел употреба на наркотични вещества, съобщават от ОДМВР-Шумен.

От движение през месец март са били спрени 55 пътни автомобили, а на други 38 е била прекратена регистрацията.

Над 5 200 са установените нарушения по пътищата, като най-много са за скорост. По време на пътния контрол са установени 317 водачи, които не са ползвали обезопасителен колан или каска. За неправилно спиране или паркиране са санкционирани 415 водачи. През месец март са установени и 40 неправоспособни водачи и 77, които са шофирали без застраховка "Гражданска отговорност". За отнемане на предимство на пешеходец са санкционирани 5-ма водачи, а 36 са санкционираните през март пешеходци, които са пресичали неправилно или на непозволени места.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони